fbpx
Сьогодні
18:05 05 Чер 2023

В Іспанії випустять додаток для рівного розподілу домашніх справ: навіщо це рішення

Фото: Pexels

В Іспанії розробляють застосунок, за допомогою якого сімейні пари зможуть рівно розподіляти хатню роботу, відстежуючи їх виконання.

Про це пише CNN, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

6 березня  на відкритті 67-ї щорічної двотижневої сесії Комісії зі стану жінок у штаб-квартирі ООН генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про загрозу масштабного погіршення прав жінок та дівчат у багатьох регіонах світу. За його словами, ознаки прогресу, якого міжнародній спільноті вдалося досягти за минулі десятиліття, "зникають очах", а гендерна рівність може бути досягнута лише "через 300 років", якщо боротьба за неї триватиме колишніми темпами.

Гутерріш пояснив, що права жінок порушуються і наражаються на загрозу в усьому світі, і навів як приклади зростання материнської смертності, витіснення дівчаток із навчальних закладів та дитячі шлюби. 

Наразі за даними дослідження іспанського Державного статистичного інституту, 46% жінок у гетеросексуальних стосунках виконують більшість домашньої роботи. Водночас серед чоловіків цей показник становить 15%.

Яке рішення?

В Іспанії створюють додаток для рівного розподілу домашніх справ.

Як це працює?

Державна секретарка з питань рівності Ангела Родрігес розповіла, що функціонально програма буде схожа на застосунки на кшталт Splitwise, що покликані допомогти з розділом рахунків.

Додаток створюється для пар та сімей. Проте, як кажуть урядовці, його можна буде використовувати й для розподілу завдань між дітьми або сусідами по кімнаті.

До застосунку можна буде внести такі завдання, як миття посуду, приготування їжі, планування раціону родини, купівлю продуктів тощо. Програма сповіщатиме, якщо хтось виконуватиме менше або більше домашніх справ.

Бюджет додатка складав 211 тисяч євро. Запуск планується на літо 2023 року.

Нагадаємо, Рубрика писала про історію української морячки Єлизавети Сербіної, яка долає стереотипи.

Також ми повідомляли, що перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації та обговоренні Національної стратегії щодо подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: