fbpx
Сьогодні
16:25 29 Чер 2023

Зруйновано міф про непохитність режиму рф: Буданов пояснив, як "бунт" пригожина вдарив по росії

Фото: З відкритих джерел

Через "заколот" пригожина проти російського керівництва вагнерівці більше не воюватимуть в Україні, окрім того, ці події зруйнували міф про непохитність режиму рф.

Так вважає керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов. Він прокоментував заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина для одного з українських видань.

Очільник ГУР зазначив, що вагнерівці зруйнували міф про непохитність російського режиму.

"Ми отримали компрометацію російського керівництва. Вкотре зруйновано міф про непохитність російського режиму. Було завдано втрат військово-космічним силам РФ.

А ще – ПВК Вагнера більше не братиме участь у бойових діях на території України. А це найефективніший підрозділ РФ, який умів досягати успіху за будь-яку ціну", – підкреслив Буданов.

Своєю чергою, у коментарі Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що заява керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова про те, що "вагнерівці" більше не будуть воювати в Україні, має під собою серйозне підґрунтя.

"Звичайно, заява начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони має під собою серйозне підґрунтя і ґрунтується на конкретній інформації, отриманій із різних джерел, і на відповідній аналітиці цієї інформації.

І звичайно, наслідки цих подій (бунту керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина – ред.) для режиму Путіна будуть довготривалими і нищівними", – сказав він.

Нагадаємо, що власник "ПВК Вагнер" Євгеній Пригожин під час свого повстання мав намір захопити міністра оборони рф сергія шойгу та голову Генштабу Валерія Герасимова.

Довідка

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об'єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об'єкти в місті ВоронежКолона ПВК "Вагнер" була й у Липецькій області. Російська влада вже готувалася до облоги Москви.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі". А "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Окрім того, путін вкотре назвав справжнім ворогом Україну і запропонував "вагнерівцям" 3 варіанти дій:

  • продовжувати "служити росії", підписавши контракт з Міноборони чи іншими російськими спецслужбами,
  • вийти у відставку і поїхати додому,
  • поїхати до Білорусі.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: