fbpx
Сьогодні
16:55 24 Чер 2023

Найманці ПВК "Вагнера" зайняли російське село в Липецькій області, - ЗМІ

Фото: Getty Images

Вагнерівці, імовірно, у російській федерації зайняли ще один населений пункт. Зокрема, село Красне в Липецькій області.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал 7х7.

Видання повідомляє, що житель села зняв на відео військову техніку та кількох озброєних людей. Відео було знято сьогодні близько 12:30.

За його словами, далі частина людей у військовій формі поїхала в бік москви, частина нібито зайняла різні точки в Красному.

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

Конфлікт між ПВК "Вагнера" і Міністерством оборони росії досяг свого піку. Як відомо, з вечора 23 червня у росії розгортається фактично силове протистояння між керівником ПВК "Вагнер" і офіційною російською верхівкою.

пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот.

Своєю чергою, очільник приватної військової компанії "Вагнер" євген пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента російської федерації володимира путіна.

Трасу, якою вони рухаються, перекрили. Армія рф застосовує авіацію, проте вагнерівці уже збили щонайменше 3 російські вертольоти.

Своєю чергою, Президент Зеленський зауважив, що зважаючи на заколот найманців пвк "вагнер" проти російської влади стало очевидним, якою слабкою є російська федерація. До того ж путін довго маскував свою слабкість пропагандою, проте зараз цього уже не сховаєш.

Також секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українська формула миру передбачає також і запуск процесів саморуйнації рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: