fbpx
Сьогодні
11:35 27 Чер 2023

На Херсонщині і в Криму російських окупантів госпіталізують з підозрою на холеру, - партизанський рух

Після підриву Каховської греблі у тимчасово захопленому Криму та Херсонській області російських військових масово доправляють до лікарень з підозрою на холеру.

Про це повідомляє партизанський рух "Атеш" у Телеграмі, інформує Рубрика..

"Наші інформатори з військових шпиталів Херсонщини та Криму повідомляють, що щодня до них надходить безліч військових ЗС РФ з підозрою на холеру. Цілі підрозділи з Херсонського напрямку, розташовані вздовж Північнокримського каналу, втрачають боєздатність та вивозяться в тил для лікування", – йдеться у повідомленні.

За інформацією партизанів, кілька російських солдатів уже померли.

В "Атеш" вважають, що це, найімовірніше, пов'язано з використанням загарбниками води з відкритих джерел, оскільки у них проблеми з підвезенням бутильованої або очищенням води.

"Звісно, що підрив Каховської дамби завдав колосальної шкоди природі, розкривши безліч хвороб, про які ми ще почуємо", – зазначають партизани.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Забруднені дніпровські води досягли Чорного моря наступного дня після вибуху.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Пізніше стало відомо, що на Херсонщині заборонили купатися у водоймах, ловити і споживати рибу.

В Одесі у пробах води, взятих біля порту, виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи за Хейбергом. В акваторії Чорного моря в Одеському районі також виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію.

У Миколаївській області в річці Інгулець та у Дніпро-Бузькому лимані виділено холероподібний вібріон та значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички.

Епідеміологічна ситуація на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС і затоплення населених пунктів стабільна, випадків спалахів інфекційних захворювань не виявлено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: