fbpx
Сьогодні
21:43 10 Чер 2023

На Херсонщині заборонили купатися у водоймах, ловити і споживати рибу: навіщо це рішення

На Херсонщині заборонено купатися у водоймах, ловити і споживати рибу.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в Телеграмі.

У чому проблема?

Як повідомила Державна екологічна інспекція, на Херсонщині в річці Інгулець зафіксували перевищення допустимого рівня шкідливих речовин.

Яке рішення?

"Наша вода зараз небезпечна. Концентрація шкідливих речовин у пробах води в десятки разів перевищує допустиму норму. Я дав доручення заборонити купання на водних об'єктах, а також заборонити вилов і продаж риби в області", – зазначив очільник ОВА.

Як це працює?

За словами Прокудіна, у криницях та відкритих водоймах на затопленій території можуть опинитися хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень і сміттєзвалищ, які вимиті.

Також він відзначив, що на дні зруйнованої росіянами Каховської ГЕС могло бути багато небезпечних для здоров'я речовин. Тоу жителям варто готувати їжу і пити тільки бутильовану або привізну воду.

Прокудін додав, що завтра в Херсоні та області очікуються грози, місцями град, шквали вітру 15-29 м/с. Волонтерів не допускатимуть до рятувальних операцій.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Зазначимо, що у Херсоні рівень води знизився більш як на метр.

Через підрив росіянами Каховської ГЕС 160 тисяч птахів та понад 20 тисяч диких тварин опинилися під загрозою загибелі.

За оцінками міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, аграрії не зможуть повноцінно використовувати 1-1,5 млн га сільськогосподарських земель внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: