fbpx
Сьогодні
18:29 18 Чер 2023

На Миколаївщини у водоймах виявили холероподібний вібріон

У Миколаївській області в річці Інгулець та у Дніпро-Бузькому лимані виділено холероподібний вібріон та значне перевищення норм лактозо-позитивної кишкової палички.

Про це повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України у Фейсбуці, пише Рубрика.

"За результатами дослідження води поверхневих водойм на територіях Миколаївської області, що зазнали підтоплення, станом на 18 червня 2023 року холерного вібріону у воді не виділено, проте є холероподібний вібріон (який є маркером можливої наявності холерного вібріону). Зокрема його знайдено в р. Інгулець (м. Снігурівка), Бузькому лимані (пляж "Чайка", рекреаційна зона "Намив", м. Миколаїв), р. Інгул (м. Миколаїв), Дніпро-Бузький лиман", – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що за мікробіологічними показниками лактозо-позитивна кишкова паличка (при допустимому рівні 5000 од.) становить:

  • р. Інгулець – 240000000,
  • Дніпро-Бузькому лимані – 6200 – 13000.

У центрі контрою наголосили: за санітарно-хімічними показники вода у р. Інгулець не відповідає нормативам за розчиненим киснем, сухим залишком, хлоридами, залізом тощо. У Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку.

Нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У Кривому Розі через обміління Каховського водосховища почали будувати канал Інгулець – Південне, оскільки через підрив росіянами Каховської ГЕС, централізованого водопостачання наразі немає в кількох населених пунктах Нікопольського та Криворізького районів.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

Внаслідок підтоплень, спричинених підривом Каховської ГЕС,  в акваторії Миколаєва рівень води піднявся на 97 сантиметрів. А в області залило дорогу до зайнятої загарбниками Кінбурнської коси, відрізавши півострів від материка.

У Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях мешканцям затоплених районів заборонили ловити, продавати та їсти рибу, оскільки є загроза захворіти на ботулізм.

Нагадаємо, що ЕкоРубрика оприлюднила відео як виглядає узбережжя Одещини зараз. На берег викидає побутові прилади, дивани, газові балони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: