fbpx
Сьогодні
18:00 18 Чер 2023

Kingspan Group побудує в Україні завод будматеріалів: навіщо це рішення

English version here

Фото з відкритих джерел

В Україні компанія із Ірландії Kingspan Group реалізує інвестиційний проєкт обсягом понад 280 мільйонів доларів.

Як пише Рубрика, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У чому проблема?

Розв'язана росією війна вже завдала шаленої шкоди нашим людям, нашим містам і селам, нашій економіці і нашому довкіллю. І попереду нас чекає не менш складний шлях відновлення від завданих збитків. 

За півтора роки активної фази війни в Україні зруйновано сотні тисяч будівель разом з об'єктами енергетичної інфраструктури та кілометрами доріг. 

Відновлення найбільшої за площею країни Європи, за підрахунками ООН, на сьогодні обійдеться у $411 млрд, що також не є остаточною сумою. 

На додачу до фінансових вкладень, відбудова потребуватиме колосальних людських і матеріальних ресурсів.

Війна значно зменшила український ринок будівельних матеріалів. 

Післявоєнна потреба у виробництві будівельних матеріалів тільки зростатиме, а з початком відбудови інфраструктурних об'єктів — заявить про себе повною мірою. 

Яке рішення?

Ірландська компанія Kingspan Group побудує в Україні завод будматеріалів за 280 млн доларів.

"Компанія має на меті збільшити свої виробничі потужності і таким чином підтримати Україну в її відновленні з особливим акцентом на низьковуглецеве виробництво", – зазначив Майк Стенсон, виконавчий директор інвестиційного проекту Kingspan в Україні", — підкреслив керівник проєкту Kingspan в Україні Майк Стенсон.

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Як це працює?

Kingspan інвестуватиме в проєкт 200+ млн євро. Кампус складатиметься із 6 виробничих зон, включаючи виробництво передових ізоляційних матеріалів та рішень для централізованого опалення. Кампус буде зосереджений на виробництві будівельної продукції з високою доданою вартістю.

Окрім цього, проєктом передбачено створення "зеленого" виробництва з низьким вмістом вуглецю, що матиме позитивний вплив на довкілля.
 
Представники компанії вже почали шукати ділянки під кампус на Львівщині. Компанія обрала саме Львівську область через її близьке розташування до кордону.
 
Комплексний організаційно-консультативний супровід для підготовки проєкту компанії Kingspan надає команда Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

 
"Інвестиції Kingspan — дуже важливі для України в контексті економічного розвитку, а також дають потужний сигнал іншим інвесторам." — зазначив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

 
Початок будівництва заплановано на 2024 рік.

За словами Шмигаля, Україна сприятиме створенню інфраструктури для функціонування виробничого підприємства. Реалізація проєкту створить в Україні понад 700 робочих місць.

Kingspan — один із найбільших інвесторів, що прийшли в Україну під час повномасштабного вторгнення росії. Компанія є світовим лідером у сфері виробництва високотехнологічних енергоефективних будівельних матеріалів, працює у понад 80 країнах, на 212 виробничих майданчиках Kingspan працюють понад 22 тисячі працівників.

Нагадаємо, що у Львівську область за програмою релокації бізнесу переїхали понад 200 підприємств, 144 з них уже працюють.

Також Рубрика повідомляла, що американські інвестори зібрали $30 млн для фінансування українських стартапів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: