fbpx
Сьогодні
PR 12:18 16 Лют 2023

Англійська для ІТ-фахівців: 7 порад, як вчити інгліш, щоб почати впевнено юзати його в роботі

Англійська для IT-фахівців треба, щоб спілкуватися з замовниками й колегами та професійно розвиватися – більшість інструкцій, ресурсів і книг спочатку виходять на інгліші. Ба більше, англійська впливає на зарплатню.

Анастасія Машталяр, засновниця та СЕО Solid English School, де навчають IT & Business English, розповідає, як айтівцям вчити англійську, щоб покращити свій левел вже за три-чотири місяці.

Англійська для ІТ-фахівців

1. Встанови ціль

Постановка цілі – важливий етап будь-яких досягнень. Чітка мета спонукає до дії, допомагає зосередити фокус і трекати прогрес на шляху до неї. Визнач, навіщо тобі англійська: брати участь у мітах з командою, перейти в англомовний проєкт, краще розуміти мемчики в неробочому чаті чи щось інше? Коли досягнеш мети, не бійся її змінити на більш актуальну.

2. Створи план і дотримуйся його

Окрім мети під час вивчення мови важлива системність. Ти можеш обрати уроки з тічером, розмовні клуби з носієм, вправи в апчику, або все разом – будь-що, що допомагає практикуватись частіше. Головне, робити це постійно – хоча б двічі на тиждень, а краще щодня, а не час від часу. Мій рекомендасйон – займатися в школі IT-інглішу, де програма створена з урахуванням специфіки твоєї роботи, як у Solid English School.

3. Багато пиши

У всіх студентів та кандидатів на тестуванні ми бачимо багато пасивних знань. Вони вміють розпізнавати слова та вислови на слух, але не використовують їх в активному мовленні й письмі. Раджу почати з легшого – письма. Коли пишеш, є час подумати, сформулювати думку й заюзати цікаві вирази та граматичні структури.

4. Ну і, звичайно, говори

Не бійся наробити помилок – тебе зрозуміють, навіть якщо поставиш не ту форму to be в минулому. Але щоб позиціювати себе як професіонала, треба вдосконалюватись. Тому постійно практикуйся – відвідуй спікінг клаби, спілкуйся з іноземцями та юзай кожну опортюніті поговорити інглішем.

5. Читай і вчись сприймати мову на слух

Всі скіли мають розвиватись паралельно, тому максимально оточи себе англійською. Якщо займаєшся йогою, приєднуйся до занять з англомовним тренером, якщо граєш в ігри, вступай в англомовні ком'юніті та гільдії. Щоб впевнено володіти інглішем, він має бути скрізь.

6. Постав дедлайн

Вивчення заради вивчення не завжди працює, адже не у всіх є достатньо мотивації. Ти маєш бачити не тільки глобальну ціль, а й дедлайни, в які треба вкластись. Тут треба розуміти, коли потрібне тестування, placement test на курси, онлайн-платформа для навчання чи сертифікація. Найкраще для цього звернутися в школу англійської, або хоча б взяти консультацію у тічера, якщо плануєш займатися самостійно.

7. Не зазубрюй лексику і граматику

Сучасні методи викладання довели: найкраще запам'ятовуються слова і конструкції, які не безтолково завчені, а зрозумілі. Тічер може подавати матеріал через контекст, навести на правильну думку за допомогою питань. Ще допоможуть візуалізація та асоціації. Коли бачиш нове слово, одразу намагайся використати його про ситуацію, що тобі властива.

У Solid English School ти можеш пройти курси англійської мови онлайн для айтівців і вже за три місяці почати впевнено юзати інгліш у роботі. Нашу програму розробляла фокус-група з developers, HR, PM, BA, Marketing Specialist, DevOps, Scrum Master із провідних IT-компаній України. Тому ти одразу розбиратимеш ситуації властиві твоїй роботі на інгліші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: