fbpx
Сьогодні
09:53 17 Чер 2023

Ініціатива на фронті перейшла до ЗСУ, але потрібна зброя з дальністю до 200 км, - Міноборони

English version here

На цей момент російська армія обороняється, а Україна перехоплює ініціативу на війні, проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 км.

Про це заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов, якого цитує Міноборони.

Як підкреслив представник оборонного відомства, Україна на цей момент перехоплює ініціативу, відповідно росія захищається.

"Але для нарощення потрібна зброя дальністю до 200 кілометрів…

Всі наші військові плани реалізуються відповідно до оцінок. Головне в сучасній війні – це володіння обстановкою, щоб знати положення противника, а також мати можливості завдавати високоточних ударів на далекі відстані.

Тобто мати зброю, яка здатна уражати противника на дальності до 200 км", наголосив Гаврилов.

Заступник міністра оборони нагадав, що Україна перебуває на шляху до отримання літаків, які оборонятимуть наше небо від російських ракет.

"Пройшло більше року війни і ми впевнені, що переможемо російських загарбників, разом з нашими партнерами, які забезпечують нас усім необхідним", –підсумував Володимир Гаврилов.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на півдні війська Збройних сил України ведуть активні наступальні дії на кількох напрямках одразу. Мають частковий успіх, хоч і діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги російських загарбників.

Маляр зазначила, що практично на усіх ділянках і напрямках, де українські підрозділи наступають на півдні, вони мають тактичних успіх.

Поступово просуваються вперед — станом на зараз до 2 кілометрів на кожному напрямку.

Довідка

Після кількох місяців підготовки та планування українські війська розпочали наступальні операції на півдні та сході. Міністерство оборони України стримано коментує ці події.

Нагадаємо, що протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

У Запорізькій області вдалося деокупувати такі населені пункти:

У Донецькій області наші воїни звільнили села:

Зранку 14 червня в Генштабі ЗСУ повідомляли, що за останні три доби українські війська просунулися на деяких напрямках на відстань від 200 до 1400 метрів.

А 16 червня заявили про просування ще до 1 кілометра.

Як писала Рубрика, за минулу добу, 16 червня, українські Збройні сили ліквідували близько 700 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 219 тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: