fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:40 16 Тра 2024

Зеленський у Харкові відвідав поранених українських бійців та відзначив державними нагородами воїнів 92-ї ОШБр

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський у Харкові відвідав у госпіталі поранених захисників. Також глава держави відзначив державними нагородами воїнів 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка.

Про це пише Рубрика з посиланням на Фейсбук Зеленського та Офіс Президента.

"Харків. Відвідав наших захисників, які зазнали поранень у боях на Харківщині. Поспілкувався з воїнами, відзначив державними нагородами", – зазначив Президент.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Він подякував бійцям за службу та хоробрість і додав, що Україна пишається кожним своїм захисником.

"Дякую медикам, які зараз проходять через важке випробування під час захисту нашої Харківщини. Цінуємо, що ви робите все можливе, аби повернути воїнів до життя", – наголосив глава держави.

Фото: ОПУ

Також в Харкові Президент України Володимир Зеленський зустрівся з бійцями 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка та відзначив їх державними нагородами.

Фото: ОПУ

"Хрест бойових заслуг" одержав молодший лейтенант Денис Пилипчук. Торік він успішно організував наступ і керував штурмовою групою поблизу села Берхівка на Донеччині. Денис Пилипчук особисто завдав ураження по пунктах управління, місцях скупчення озброєння та військової техніки російських загарбників. У лютому цьогоріч група під його командуванням знищила дві ворожі БМП та 12 окупантів поблизу Синьківки на Харківщині.

Фото: ОПУ

  • Двоє воїнів отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня,
  • п'ятеро – ордени "За мужність" ІІІ ступеня.

"Хочу попросити, щоб ви переказали своїм побратимам із 92-ї бригади вдячність. Ви не пропустили ворога, ви – міцні воїни. Також вдячний іншим воїнам-харків'янам, які воюють в інших бригадах, за те, що вони боронять Україну. Сьогодні ми тут, на такому важливому напрямку. Дякую вам, бережіть себе! Бажаю вам міцності, перемоги та здоров'я вашим рідним і близьким", – сказав Володимир Зеленський.

Фото: ОПУ

Глава держави також заслухав доповідь командира бригади Павла Федосенка щодо оперативної ситуації в зоні відповідальності.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський провів у Харкові засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: