fbpx
Сьогодні
Фото 15:59 16 Тра 2024

Рішення для відбудови: на Київщині для ВПО відкрили третю чергу "Містечка Хансена"

English version here

Фото: Юлія Овсяннікова

Для внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло через збройну агресію росії, в  Тарасівці Київської області відкрили третю чергу "Містечка Хансена".

Про це повідомляє Укрінформ, передає Рубрика.

У чому проблема?

В наразі Україні багато людей, які втратили домівки внаслідок війни.

Яке рішення?

У Тарасівці Київської області відкрили третю чергу "Містечка Хансена" для внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло через збройну агресію Росії.

"До мешканців "Містечка Хансена" приєднається ще 24 родини. Я знаю, що ці родини багато страждали, для багатьох із них навіть шлях сюди був дуже небезпечний і дуже довгий. Але сьогодні ми всі разом приймаємо вас у свою громаду, разом вшануємо і розділимо біль тих людей, яким як ніколи потрібна сьогодні наша допомога", – сказав американський бізнесмен і меценат Делл Лой Хансен.

Як це працює?

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко зауважив, що житло отримали ВПО з Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей, а також жителі Київщини, які втратили домівки внаслідок війни.

"Ми продовжуємо з фондом Делла Лоя Хансена збільшувати можливість для розміщення внутрішніх переселенців. Вони розміщаються не менш ніж на 5 років, а далі по ситуації буде вирішуватися", – сказав Кравченко.

Він додав, що розглядається концепція нового містечка для внутрішніх переселенців в іншому районі області.

Фото: Юлія Овсяннікова

Хансен разом зі школярами також заклав капсулу під будівництво школи Hansen Village Academy на 700 учнів.

"Сьогодні ми закладемо символічну капсулу у фундамент школи, яка працюватиме тут і до якої будуть ходити діти цього містечка. Обіцяю, що ця школа буде однією з найкращих в Україні", – зауважив благодійник.

Навчальний заклад планується побудувати до 1 вересня 2025 року. У будівлі площею майже 6,5 тис. кв. м облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал.

Довідка

"Містечко Хансена" – це комплекс багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків, а також об'єктів інфраструктури для безкоштовного проживання ВПО, які постраждали від війни.

Житловий комплекс розрахований на 421 родину. В містечку вже мешкає 217 родин (894 осіб, 352 дитини).

Проєкт заснований та фінансується американським бізнесменом і благодійником Делл Лоєм Хансеном.

У жовтні в Тарасівці Київської області відкрили першу чергу "Містечка Хансена".

Раніше повідомлялось, що в  Київській області американська компанія Wasatch Group у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine With Love має намір побудувати 600 повністю мебльованих модульних будинків для людей, чиї домівки були зруйновані внаслідок війни.

Також повідомлялось, що в 2023-2024 роках у Київській області американська компанія Wasatch Group у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine With Love планує збудувати 600 повністю мебльованих модульних будинків для людей, чиї оселі були зруйновані внаслідок війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: