fbpx
Сьогодні
10:53 16 Чер 2023

У Міндовкілля заявили, що хімічні показники води в річці Дніпро в межах норми

Photo: Rubryka

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів не фіксує перевищення норми хімічних показників у річці Дніпро, зокрема не виявлено нафтопродуктів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

"Хімічні показники води в річці Дніпро в межах норми, вмісту нафтопродуктів не виявлено. Водночас за результатами проведеного напередодні дослідження вміст розчинного кисню у воді продовжує збільшуватися і становить від 3,52 мг/дм3 до 6,23 мг/дм3 залежно від точки забору, при нормі 4,00 мг/дм3″, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у річці Інгулець та Дніпро-Бузькому лимані перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано, однак спостерігається незначна каламутність води. Також фахівці Держекоінспекції виявили осередки загибелі риби біля села Лисогірка Запорізької області.

"Фахівці Державної екологічної інспекції, Держводагентства та мобільних лабораторій досліджують воду винятково на хімічний склад. Дослідження води на санітарно-мікробіологічні показники належить до компетенції МОЗ", – наголосили в міністерстві.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: