fbpx
Сьогодні
14:41 14 Чер 2023

На Луганщині поблизу Сватова українські захисники знищили "аеродром" для запуску російських дронів

English version here

Фото: Скриншот з відео

У Луганській області українські Збройні сили поблизу міста Сватового знищили місце запуску безпілотників російських загарбників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Луганської ОВА Артема Лисогора.

"Війна операторів дронів як вона є. Сватівсько-Куп'янський напрямок. На нашому напрямку виявлено та знищено місце, з якого росіяни запускали безпілотники. Влучно відпрацювали воїни роти ударних БПЛА "Ахіллес" 92-ї ОМБр", зазначив очільник області.

Лисогор уточнив, що бійці виявили місце, з якого агресори проводили запуски безпілотників, та ефектно знищили ворожі позиції завдяки "пташкам" Mavic 3 та Mavic 3T від UNITED24.

Як писала Рубрика, українські Збройні сили продовжують вести наступ та звільняти окуповані російськими військами території: є просування на Бахмутському та Запорізькому напрямках, хоча ворог переважає в артилерії та авіації.

Окрім того, британська розвідка відзначила, що протягом останніх двох тижнів росія наростила бойові вильоти тактичної авіації, особливо над півднем України. Та все ж її активність нижча, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

Також, протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

Відмітимо, що за минулу добу, 13 червня, українські Збройні сили ліквідували близько 700 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 217 300 тисяч вояк.

Що відомо про Mavic 3 

Mavic 3 – це комерційний квадрокоптер, одна з найновіших моделей китайської компанії DJI, адже вийшла на ринок лише у 2021 році.

Mavic 3T

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Він добре підходить для розвідки завдяки дуже тихим гвинтам та датчикам, що фіксують перешкоди на відстані до 200 м. Крім того, дрон оснащений камерою, здатною знімати відео у форматі 4К, а також тепловізором для нічної зйомки.

Основні характеристики DJI Mavic 3:

  • максимальна швидкість: 75 км/год;
  • швидкість набору висоти: 5 м/с;
  • максимальна висота: 6 км;
  • час польоту: 31 хв;
  • радіус дистанційного керування: 5 км;
  • відео: 15 км;
  • злітна маса: 905 г;
  • акумулятор: 5000 мАг.

Нагадаємо, бійці 25-ї Січеславської бригади за допомогою ударного безпілотника знищили бойову машину піхоти окупантів.

Крім того, українські воїни 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка розгромили бойову машину піхоти окупантів. Ще одна – втекла з поля бою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: