fbpx
Сьогодні
Фото 09:05 09 Тра 2023

Рішення для перемоги: в Україні вже сформовані 8 ударних рот БпЛА

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

В Україні сформували 8 нових ударних рот БпЛА: вони готові до бою, військовим вже передали пікапи, ударні коптери та FPV-дрони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал віце-прем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

У чому проблема?

Застосування на фронті безпілотних літальних апаратів є дуже важливим засобом протидії російським окупантам. Адже, дрони є очима наших захисників. БпЛА можуть вести розвідку у ворожому тилу чи стати ударним безпілотником для знищення ворога.

Речник командування Повітряних сил ЗС Юрій Ігнат вважає, що на українсько-російському фронті у сучасних умовах безпілотники виходять на новий рівень та роблять справжню революцію. Тому потрібно нарощувати їх виготовлення саме в Україні.

Яке рішення?

Ще 27 січня створення ударних рот ухвалив на Ставці головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний.

У Міністерстві оборони пояснили, що спільно з Міністерством оборони України, Генеральним штабом ЗСУ та Держспецзв'язку, в межах проєкту "Армія дронів", створили Координаційний штаб з ключовими міністерствами і службами, для повноцінної реалізації проєкту.

Як додали у відомстві, це необхідно, щоб втілити низку ключових реформ та масштабувати виробництво БпЛА аби забезпечити ними Сили оборони України.

"Продовжуємо прибирати блокери для розвитку українських компаній. Буде ще багато змін. Щоб в Україні щомісяця виробляли тисячі дронів, які просто зараз потрібні Силам оборони", підкреслив Федоров.

Як це працює?

Для українських військових передали пікапи, ударні коптери та FPV-дрони.

БПЛА, рота

Фото: Телеграм / FEDOROV

Очільник Мінцифри розповів, що безпілотники для Армії дронів придбали у межах платформи UNITED24 та за кошти державного бюджету.

БПЛА, рота

Фото: Телеграм / FEDOROV

Як підкреслив міністр, важливим є те, що всі дрони українського виробництва.

БПЛА, рота

Фото: Телеграм / FEDOROV

"Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті. Топпріоритет — забезпечити й інші підрозділи технологіями. Це наблизить перемогу та збереже життя наших воїнів", — розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: