fbpx
Сьогодні
11:46 14 Чер 2023

Міноборони: за три доби ЗСУ просунулись від 200 метрів до 1,4 кілометра на деяких напрямках фронту

За останні три доби українські Сили оборони просунулись на деяких напрямках фронту від 200 метрів до 1,4 кілометра.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов, пише Рубрика.

Як розповів представник Генштабу, українські воїни продовжують контрнаступальну операцію.

За даними командування, упродовж останніх трьох днів військові просунулись на деяких напрямках від 200 метрів до 1,4 кілометра та визволили близько 3 кв. км.

На цей час на Бердянському напрямку бої тривають в районі сіл Макарівка, Новоданилівка та Новопокровка.

Окрім того, противник збільшив кількість ракетно-авіаційних ударів. Зокрема, цієї ночі ворог атакував крилатими ракетами та дронами-камікадзе об'єкти інфраструктури на Харківщині, Донеччині, Кіровоградщині та Одещині.

Нагадаємо, протиповітряна оборона збила цієї ночі 12 повітряних цілей, у тому числі 3 "Калібри".

Як писала Рубрика, британська розвідка відзначила, що протягом останніх двох тижнів росія наростила бойові вильоти тактичної авіації, особливо над півднем України. Та все ж її активність нижча, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

Що відомо про контрнаступ українських військових

Нагадаємо, що українське політичне та військове командування неодноразово заявляло про підготовку наших воїнів до контрнаступу з метою продовження звільнення територій України від російських окупантів.

Відмітимо, що міністерства оборони росії, 5 червня, повідомило, що наші воїни розпочали "широкомасштабний наступ" на декількох ділянках фронту.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що наступ Збройних сил ще не розпочався, однак він наближається.

Тим часом за словами президента Володимира Зеленського, наші воїни вже готові до контрнаступальних дій, однак невідомо, коли саме вони розпочнуться.

Також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять "благословити рішучий наступ".

Окрім того, протягом минулого тижня Сили оборони в результаті наступальних дій звільнили від російських загарбників сім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

Пізніше, у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили про успіх у наступальній операції на бердянському, бахмутському та торецькому напрямках.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що контрнаступ України вже триває кілька днів і має призвести до умов, які дозволять Києву якнайвигідніше почати переговори.

В Адміністрації Байдена також підтвердили початок контрнаступальних операцій України.

Своєю чергою, генсек Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг позитивно оцінив перші наступальні операції українських сил.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: