fbpx
Сьогодні
Відео, фото 13:55 08 Чер 2023

UNITED24 запустила збір на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС: як працює це рішення

English version here

Фандрейзингова платформа UNITED24 розпочала збір коштів для допомоги рятувальникам у подоланні наслідків підриву Каховської гідроелектростанції.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

У ніч на 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС, знищивши одне з найбільших водосховищ України. Це спричинило найбільшу за десятки років екологічну катастрофу в Європі.

Яке рішення?

Для того щоб допомогти подолати наслідки трагедії, фандрейзингова платформа UNITED24 запустила збір "Допоможемо рятувальникам".

Як це працює?

На зібрані кошти для екстрених служб України придбають:

  • човни,
  • мотопомпи,
  • ліхтарі,
  • гідрокостюми,
  • рятувальну техніку.

Проте повний масштаб катастрофи стане зрозумілим, коли зійде вода, тож Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Державна спеціальна служба транспорту, які займаються порятунком, евакуацією та подоланням наслідків трагедії, будуть доповнювати перелік потреб.

"Наслідки підриву Каховської ГЕС величезні! У зоні підтоплення опинились 26 населених пунктів деокупованої частини Херсонської області, під загрозою опинилась Миколаївська область, тож будь-яка допомога буде цінною для нас. Також вода зносить вибухонебезпечні пристрої та міни, які або детонують через рух, або вкриваються мулом, що ускладнює розмінування. Для їх знешкодження теж необхідне спеціальне обладнання", — кажуть у Державній спеціальній службі транспорту.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Від високої води у Херсоні мешканці продовжують рятуватися та вивозити свій крам, а жителі прибережних громад полишають свої вже затоплені будинки.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Станом на сьогоднішній ранок під водою знаходиться 600 квадратних кілометрів Херсонської області. Евакуація людей із зони катастрофи продовжується.

Так, з небезпечних територій евакуйовано вже 1999 людей, найбільше евакуювали з мікрорайону "Корабел" (м. Херсон).

Також є затоплення у Миколаєві та області. Мова йде про Снігурівську громаду (11 населених) пунктів.

Тим часом у Дніпропетровській області, а саме в Нікопольському районі зупинились два водоканали у зв'язку з критичним падінням рівня води в Каховському водосховищі.

Міндовкілля прогнозує, що вода після підриву росіянами Каховської ГЕС ще буде прибувати, а спад її рівня очікується після 20-х чисел червня.

Сьогодні, 8 червня, до Херсонської області прибув із робочим візитом президент Україн Володимир Зеленський. Він провів координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву дамби Каховської ГЕС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: