fbpx
Сьогодні
16:15 06 Чер 2023

Встановити реальний стан меліоративних систем на півдні України зараз неможливо

Фото: З відкритих джерел

Станом на 6 червня 2023 року встановити реальний стан значної частини меліоративних систем на півдні країни неможливо через те, що вони знаходяться на тимчасово окупованих територіях і доступу до них немає.

Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, передає Укрінформ.

"На сьогодні значна частина меліоративних систем продовжує знаходитись на окупованих територіях, доступу до них немає і тому встановити реальний стан наразі неможливо. Те саме стосується прогнозів, оскільки неможливо складати прогнози, коли не розумієш масштабів проблеми", – сказав він.

Головня наголосив, що, враховуючи підрив Каховської ГЕС росіянами 6 червня, взагалі постає питання щодо можливості подальшого функціонування всіх меліоративних систем (і зруйнованих і вцілілих) півдня для яких Каховське водосховище було джерелом водопостачання.

Як повідомлялося, російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано.

Станом на ранок 6 червня рівень води у водосховищі знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів.

Довідка

Сьогодні близько 2:50 росіяни підірвали дамбу Каховську ГЕС. Станцію було повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню.

В українській розвідці заявили, що загарбники дистанційно підірвали Каховську ГЕС.

Через підрив ГЕС під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Тим часом у Дніпро потрапило 150 тонн мастила, також є ризик подальшого витоку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: