fbpx
Сьогодні
09:47 06 Чер 2023

Поки ситуація контрольована: підрив окупантами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС

Фото: DEFENSE EXPRESS

Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контрольована

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Енергоатома.

Як повідомили у компанії, внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується.

В Енергоатомі впевнені, що ця подія є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

"Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.

Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції", наголосили у компанії.

Енергоатом моніторить ситуацію і слідкує за діями рашистів на ЗАЕС разом з іншими міжнародними організаціями, що присутні на станції, зокрема, МАГАТЕ.

Як писала Рубрика, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Зауважимо, у ніч на 6 червня російські пропагандистські пабліки масово почали звинувачувати українську армію у підриві ГЕС. За офіційними даними, Сили оборони України жодних військових операцій у цьому квадраті не проводили.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабель.

Як писала Рубрика, Глава держави скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, та закликав поширювати лише офіційну та перевірену інформацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: