fbpx
Сьогодні
18:58 02 Чер 2023

На Одещині арештували активи дружини Медведчука: припортова інфраструктура на 740 млн гривень

Активи Марченко на Одещині. Фото: СБУ

У 7 підприємствах припортової інфраструктури в Одеській області суд наклав арешт на акції дружини обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Про це пише Рубрика з посиланням на сторінку СБУ у Telegram.

"Мова йде про корпоративні права в АТ "Ексімнафтопродукт", ПрАТ "Синтез Ойл", ПрАТ "Синтез Транзит", ТОВ "Укрлоудсистем", АТ "Одеснафтопродукт", ПрАТ "Чорноморський паливний термінал" та ТОВ "Альбіон Коммодітіз"", -йдеться у повідомленні СБУ.

Повідомляється, що дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Загальна вартість заблокованих активів становить майже 740 млн грн.

В СБУ підкреслили, що арешт цього майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь держави.

Силовки також зазначили, що ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

Довідка

Оксана Марченко — телеведуча, зокрема вела шоу "Україна має талант" та "Х-фактор". Дружина Віктора Медведчука, кума президента росії володимира путіна. У 2020 році стало відомо, що Марченко стала власницею російської компанії, яка спеціалізується на будівництві, інженерній роботі та проєктуванні.

18 лютого 2022 року Марченко виїхала з України до Білорусі.

24 березня 2023 року за матеріалами СБУ суд арештував 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" імені Кузьміна" в Запоріжжі, якими Оксана Марченко володіла через три офшорні компанії.

З 24 березня 2023 року Оксану Марченко оголосили у розшук.

7 квітня 2023 року в СБУ повідомили, що на Львівщині наклали арешт на три земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн, що незаконно опинилися у власності Оксани Марченко.

Віктор Медведчук – кум президента росії путіна, нардеп забороненої "Опозиційної платформи — За життя". Він був фігурантом справи про державну зраду, за результатами якої у жовтні 2021 року суд відправив його під домашній арешт.

27 лютого 2022 стало відомо, що після вторгнення росії Медведчук втік з-під домашнього арешту. 12 квітня 2022 року президент Зеленський повідомив про затримання Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі. Згодом він запропонував обміняти Медведчука на українців, які опинилися в російському полоні. Пізніше Медведчук звернувся до Зеленського та Путіна із проханням обміняти його на захисників Маріуполя та заблокованих у місті цивільних.

21 вересня 2022 року стало відомо, що тривають перемовини щодо обміну полоненими за формулою — один українець на четверо росіян і, за повідомленнями ЗМІ, до списків на обмін міг потрапити Медведчук. У вересні Медведчука обміняли на 200 українських захисників, які перебували в російському полоні. Серед них — бійці "Азовсталі" та ті, хто пережив теракт РФ в Оленівці.

10 січня 2023 Зеленський позбавив громадянства України політиків Андрія Деркача, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Віктора Медведчука.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: