fbpx
Сьогодні
18:01 13 Кві 2022

Дружина Медведчука записала відеозвернення до президентів України та Туреччини

Дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко записала відеозвернення до президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Ердогана.

У зверненні до Зеленського Марченко вимагає відпустити її чоловіка і запевняє, що він не збирався покидати Україну, завжди виступав за мир та діалог, а СБУ тримає його незаконно.

«Прошу вас негайно вжити заходів для звільнення мого чоловіка, якого незаконно утримує СБУ. Віктор Володимирович не порушував жодних законів та не виїжджав із країни. Він завжди виступав за мир, діалог і згоду в Україні. Немає жодних сумнівів, що мого чоловіка переслідують із політичних мотивів. Його життя має бути в безпеці», — каже Марченко.

У другому зверненні Марченко просить Ердогана, «як друга України та росії», допомогти звільнити чоловіка, «якого утримує СБУ за наказом президента Зеленського».

Довідка

Увечері 12 квітня президент Володимир Зеленський опублікував фото затриманого народного депутата від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука. Він перебував у невідомому місці з початку повномасштабної війни рф проти України.

Голова СБУ Іван Баканов розповів, що для його затримання контррозвідка та слідчі за дорученням президента провели багаторівневу спецоперацію.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Медведчуку, «щоби вижити, треба сховатися в українській в'язниці», бо в росії його «обов'язково ліквідують як людину, яка регулярно брехала про настрої в Україні, крала гроші».

Зеленський пропонує обміняти Медведчука на українських полонених, яких утримує росія.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: