fbpx
Сьогодні
Фото 11:04 07 Лют 2023

СБУ оголосила підозру дружині Медведчука: її компанія фінансувала російське МВС та росгвардію

Фото: Служба безпеки України

Схема підпільного фінансування російський силових структур через компанії, що належать Оксані Марченко, дружині підозрюваного у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука була ліквідована Службою безпеки України.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки.

Силовики повідомили, що для реалізації схеми Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів.

Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Згодом компанія в Криму підписала відповідні "охоронні" угоди зі структурами росгвардії та МВС рф.

Фото: Служба безпеки України

Зазначають, що Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті. Саме вони переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та МВС рф в окупованому Криму.

Ці компанії, встановило слідство, платили окупантам нібито за "охорону нерухомості Медведчука" на території півострову.

Окрім цього, бізнес-структура Марченко поповнювала російський бюджет у вигляді сплати "податків і зборів". Загальна сума здійснених платежів на користь країни-агресора становить понад 50 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Фото: Служба безпеки України

Після початку повномасштабного вторгнення рф компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет окупантів.

Під час 11 обшуків на об'єктах нерухомості підозрюваної, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів співробітники СБУ виявили:

  • документи,
  • комп'ютери,
  • флешки та мобільні телефони із доказами оборудок,
  • печатки та банківські картки, які використовували у незаконній діяльності.

Фото: Служба безпеки України

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої фірми у Криму про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Їм загрожує покарання до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: