fbpx
Сьогодні
21:41 01 Чер 2023

У Польщі вже визначили графік підготовки українських пілотів на винищувачах F-16

Фото: wikipedia.org

Польща вже визначила графік підготовки українських пілотів на літаках F-16, проте Варшава не передаватиме свої винищувачі Києву, оскільки має їх замало.

По це в четвер під час пресконференції у Кишиневі в межах саміту Європейської політичної спільноти заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас занадто мало літаків F-16. Тому на сьогодні, від нас таких очікувань немає. Ми передали наші МіГи – хороші літаки, хороші винищувачі – і це високо цінується", наголосив Моравецький.

Очільник польського уряду додав, що президент України Володимир Зеленський подякував йому за участь Польщі в організації такої коаліції.

Глава уряду Польщі також повідомив, що разом з кількома іншими прем'єрами і Президентом України взяв у Кишиневі участь в обговоренні підготовки українських пілотів на F-16.

"Ми визначили графік таких навчань. Польща допомагатиме Україні у навчанні пілотів на F-16", підкреслив Моравецький.

Голова Ради міністрів Польщі також повідомив, що під час зустрічі у Кишиневі він закликав країни, які мають значну кількість ЗРК Patriot передавати їх Україні.

"Під час цієї зустрічі я зазначив, наскільки важливо, щоб інші країни, які мають системи Patriot, якомога швидше поділилися ними з Україною, і я можу сказати, що ця зустріч була надзвичайно конструктивною, позитивною", наголосив глава польського уряду.

Прем'єр-міністр Польщі додав, що його країна не може передати Україні ці комплекси, бо має їх дуже мало.

"Декілька прем'єрів (країн – ред.), які мають системи Patriot, пообіцяли їх швидку доставку в Україну", резюмував Моравецький.

Довідка

Нагадаємо, що 1 червня, президент України Володимир Зеленський прибув на європейський саміт у Кишиневі.

У перший день літа 50 європейських лідерів, президентів та прем'єрів зібралися на саміт у невеличкому молдовському селі Бульбоака, що розташоване неподалік від межі окупованого росіянами Придністров'я та лише за 22 кілометри від українського кордону.

Глава української держави переконаний, що європейська інтеграція України та Молдови призведе до вступу обох держав до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, 1 червня на зустрічі Європейської політичної спільноти Зеленський зазначив, що саме коаліції "Петріотів" і винищувачів зможуть перемогти російський терор.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: