fbpx
Сьогодні
16:18 01 Чер 2023

Саме коаліції "Петріотів" і винищувачів зможуть перемогти російський терор, - Зеленський на зустрічі Європейської політичної спільноти

English version here

Фото: ОПУ

1 червня, президент України Володимир Зеленський приїхав до Молдови та виступив промовою на другій зустрічі Європейської політичної спільноти. Глава держави закликав світову спільноту запросити нашу країну до НАТО та реалізувати формулу миру.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм українського лідера.

Зеленський наголосив, що саме сьогодні й завжди при зустрічі потрібно пам'ятати, що всі рішення ухвалюються заради Європи.

"Сьогодні й щоразу, коли ми готуємо та ухвалюємо рішення заради нашої Європи, заради наших цінностей, ми маємо пам'ятати: кожен наш сумнів тут, у Європі, – це окоп, який обов'язково спробує зайняти Росія", підкреслив український Глава.

Президент підкреслив, що тут, у Молдові, на щастя, не звучать сирени повітряної тривоги чи гуркіт російської артилерії.

Президент Молдови Мая Санду на саміті

Фото: ОПУ

"Але ще зовсім нещодавно господарі Росії були, на жаль, упевнені, що між злом, яке вони принесли Україні, та окупацією Молдови – лічені дні, максимум тиждень.

І зараз вони думають так само. Але ми діємо – ми всі, і це приносить більше безпеки", повідомив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що від 24 лютого минулого року межі безпеки в Європі – це "буквально межі нашої з вами рішучості, нашої здатності діяти спільно заради інтересів наших народів та всієї Європи".

"Цей рік – для рішень. Влітку у Вільнюсі на саміті НАТО потрібне чітке запрошення України до членства, а також гарантії безпеки на шляху до членства в НАТО.

Восени потрібне чітке позитивне рішення щодо нашого вступу до ЄС. Готуємо й саміт миру, який спрямує світову більшість до реалізації нашої формули миру. І це глобальна потреба. Час настав, і сумніви мають зникнути. Ми відкрито говоримо, що лише сильна протиповітряна оборона – а саме коаліція "Петріотів", а саме коаліція сучасних винищувачів, – може перемогти російський терор", – наголосив Президент.

саміт Молдова

Фото: ОПУ

Зеленський подякував всім, хто розуміє, що Європа має бути саме такою далекоглядною, щоб бути справді мирною.

"Позитивні рішення для України стануть позитивними рішеннями для всіх. Безпековою основою. Очевидно – для Молдови. Це дуже важливо. У перспективі – для Грузії. Не маю сумнівів, що з часом – і для Білорусі. А отже, і для європейського миру. Бо для агресії проти когось у Європі не залишиться жодного окопу сумнівів", резюмував Зеленський.

Довідка

Нагадаємо, що 1 червня, президент України Володимир Зеленський прибув на європейський саміт у Кишиневі.

У перший день літа 50 європейських лідерів, президентів та прем'єрів зібралися на саміт у невеличкому молдовському селі Бульбоака, що розташоване неподалік від межі окупованого росіянами Придністров'я та лише за 22 кілометри від українського кордону.

Глава української держави переконаний, що європейська інтеграція України та Молдови призведе до вступу обох держав до Європейського Союзу.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: