fbpx
Сьогодні
16:21 25 Тра 2023

Фінляндія направила новий пакет військової допомоги Україні: рішення для перемоги

English version here

Україна отримає від Фінляндії 16-й за рахунком пакет військової допомоги. Пакет включає, зокрема, зенітне озброєння та боєприпаси.

Про це повідомляє "ЄП" із посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Фінляндії.

У чому проблема?

Українські офіційні особи, західні дипломати та аналітики зазначили, що поставка зброї від парнтерів займає дуже багато часу. Особливо актуально це на тлі того, що обидві сторони готуються до наступу, який може вплинути на результат війни.

Яке рішення?

Фінляндія направила в Україну 16-й за рахунком пакет військової допомоги, який включає, зокрема, зенітне озброєння та боєприпаси.

"Фінляндія продовжує підтримувати Україну разом із нашими міжнародними партнерами. Вартість усіх наданих Фінляндією пакетів військової допомоги зараз становить 1,1 мільярда євро", – заявив міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен.

Як це працює?

Вартість нового пакета військової допомоги оцінюють у 109 мільйонів євро.

З оперативних міркувань та з метою забезпечення безпечної доставки у Міноборони Фінляндії не повідомили жодних подробиць щодо точного змісту, способу та термінів доставки допомоги.

Довідка

Напередодні повідомлялося, що загальний обсяг військової допомоги Україні з боку Нідерландів з початку повномасштабного вторгнення становить близько 1,6 мільярда євро, а військова допомога Україні з боку Польщі перевищила 3 млрд євро.

На закупівлю боєприпасів для України Нідерланди виділяють €260 млн.

Також Польща готова підготувати до 30 тисяч українських військовослужбовців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: