fbpx
Сьогодні
13:07 24 Тра 2023

Президент провів чергову Ставку: увага приділялася переходу на нові типи літаків

Фото: Офіс Президента

24 травня, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки головнокомандувача.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

"Чергова Ставка. Про оперативну ситуацію доповіли головком, ГУР МО, командувачі ОСУВ "Хортиця" й "Таврія"", зазначив Президент.

Український лідер повідомив, що на Ставці розглядали питання щодо стану та забезпечення боєприпасами передових підрозділів та резервів.

"Проаналізували наявні й потенційні контракти на постачання та динаміку нарощування власного виробництва", наголосив Зеленський.

Також Глава держави підкреслив, що розпочалася робота над всеохопною концепцією розвитку авіації з урахуванням переходу на нові типи літаків.

"Нова організаційна структура, навчання пілотів та персоналу, необхідна інфраструктура, матеріально-технічне забезпечення тощо", відмітив президент.

Довідка

Як писала Рубрика, публічно США довгий час стверджували, що винищувачі не є першочерговим пріоритетом. А також говорили про те, що надання літаків швидко вичерпають наявні кошти на допомогу Україні замість більш важливих видів озброєнь, таких як танки Abrams і ЗРК Patriot.

А вже напередодні Державний департамент заявив, що Сполучені Штати вважають пріоритетним забезпечення України винищувачами F-16 і працюватимуть для здійснення цієї мети в найближчі місяці.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До коаліції вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Також Білий дім підтвердив, що в подальші місяці США і союзники обговорюватимуть, коли і в якій кількості Україна отримає сучасні винищувачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: