fbpx
Сьогодні
14:29 23 Тра 2023

Зеленський анонсував створення Корпусу морської піхоти з новими бригадами

Фото: Скріншот

З нагоди Дня морської піхоти президент Володимир Зеленський повідомив про створення Корпусу морської піхоти для формування нових бригад і розвитку цієї складової війська.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відеозвернення Глави держави у соцмережах.

"Для мене честь сьогодні бути тут і вітати вас із Днем морської піхоти України. Це – особливий день. Особливий для всіх громадян України. День особливої відваги, стійкості, сили, які маєте ви – бійці морської піхоти України…

Сьогодні маю честь оголосити, що ухвалено рішення значно збільшити потенціал української морської піхоти – створити Корпус морської піхоти.

Держава робитиме все для розвитку цього важливого, міцного роду військ. Для оснащення нашої морської піхоти сучасною зброєю, технікою та для створення нових бригад морської піхоти України. Тих, хто вже вміє робити навіть неможливе, стане ще більше", наголосив український лідер.

Зеленський нагадав про внесок морських піхотинців у захист Острова Зміїний і міста Маріуполь, бої за Авдіївку й Волноваху, оборону Миколаєва, прикриття Одеси й захист Херсонщини.

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Президент відзначив військові частини морської піхоти стрічкою "За мужність і відвагу".

Окрім того, Зеленський подякував тим, хто наближає "справедливу українську перемогу".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 23 травня прибув на фронтову ділянку Вугледар – Мар'їнка, щоб привітати захисників з Днем морської піхоти ВМС ЗСУ.

Як відомо, День морської піхоти відзначається в Україні щороку 23 травня.

Довідка

З 2014 по 2017 рік День морської піхоти відзначався 16 листопада. Його встановив своїм указом 31 березня 2014 року на той момент в.о. президента України Олександр Турчинов. Тоді свято було приурочене до дати затвердження і складання першої присяги морських піхотинців у 1992 році.

Однак 23 травня 2018 року президент Петро Порошенко скасував указ Турчинова і переніс День морської піхоти на 23 травня.

Саме у цей день у 1918 році гетьман Павло Скоропадський видав указ України по Морському відомству Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: