fbpx
Сьогодні
Відео 14:56 02 Тра 2023

Французький посол побував на місці трагедії в Умані, де російська ракета забрала життя 23 людей

English version here

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен відвідав Умань та вшанував пам'ять цивільних українців, які загинули у багатоповерхівці внаслідок російського ракетного удару 28 квітня.

Про це пише Рубрика, посилаючись на офіційний Twitter французького дипломата. Він додав туди фото та відеокоментар.

"28 квітня о 4:07 російська ракета поцілила у житловий будинок в Умані. 23 людей, які тоді спали, і серед яких 6 дітей, загинули", зазначив Етьєн де Понсен.

"Я приїхав, щоби висловити співчуття меру міста, пані Плетковій, та усім мешканцям міста. Також я приїхав для того, щоби нагадати, що ракетні удари по цивільних будинках – це воєнний злочин. Наша міністерка закордонних справ Катрін Колонна неодноразово наголошувала на цьому, і я нагадаю ще раз", підкреслив посол.

Нагадаємо, що також у той день, у Дніпрі внаслідок російського обстрілу 28 квітня загинули жінка і трирічна дитина. Також внаслідок падіння уламків ракети на будинок отримала поранення одна дитина в Українці на Київщині.

Президент України Володимир Зеленський після нічної атаки рф закликав посилити глобальні санкції проти росії.

Глава МЗС Дмитро Кулеба назвав ці ворожі ракетні удари ще одним доказом необхідності озброїти Україну F-16.

Довідка

Уночі 28 квітня українські військові збили 21 з 23 ракет та два безпілотники, які запустили російські війська. Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець заявив, що в Умані було два влучання крилатих ракет: у житловий будинок і складські будівлі.

Зруйновано перший під'їзд житлового будинку. За попередньою інформацією, там були зареєстровані 110 людей. Із 46 квартир 27 — повністю знищені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: