fbpx
Сьогодні
10:59 12 Кві 2023

Дістанемо з-під землі: СБУ розпочала досудове розслідування щодо жорстокого вбивства окупантами українського військового

English version here

Фото: facebook com SecurSerUkraine

Співробітники Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактом жорстокого вбивства українського воїна. Глава СБУ Малюк впевнений, що силовики знайдуть нелюдів, які це зробили, навіть з-під землі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на СБУ.

Повідомляють у відомстві, що правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

"Ми знайдемо цих нелюдів. Якщо треба буде – дістанемо всюди, де б вони не були: з-під землі чи з того світу. Але за скоєне вони точно понесуть покарання", наголосив очільник СБУ Малюк.

В українському відомстві вважають, що на відео, яке з'явилось в мережі 11 квітня, російські загарбники "проявляють свою звірину сутність – жорстко катують українського полоненого та відрізають йому голову".

Також на жорстку страту військового відреагували в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що на цей час проводиться детальна перевірка змісту відео зі стратою та встановлюється особистість військового.

"Мова йде про незаконну страту з боку терориста, і це черговий факт порушення всіх можливих і неможливих норм і правил ведення війни.

Це факт, на який світ має звернути увагу не лише зі співчуттям, але й спільною роботою для притягнення до відповідальності всіх винних", – сказав він.

Юсов підкреслив, що винними є не лише виконавці. Так, викладення відео у соціальні мережі – це свідчення, що подібна геноцидна політика є цілеспрямованою державною політикою рф.

Загалом російські нелюди викладають подібний контент раз на кілька тижнів чи місяць. Нагадаємо, що нещодавно ми бачили відео страти українського бійця за гасло "Слава Україні".

Юсов впевнений, що метою такої політики, зокрема, є спроба деморалізувати та посіяти паніку в українських Силах оборони, залякати їх. Їм не вдається це зробити, резюмував він.

Зазначимо, що вчора в мережі з'явилося відео страти, ймовірно, українського військового, на якому видно, як росіяни відрізають йому голову. В Офісі президента пообіцяли, що агресор понесе відповідальність за свої вчинки.

Сьогодні CNN повідомило, що існує ще одне відео страти українських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: