fbpx
Сьогодні
16:12 26 Бер 2023

На честь українського захисника, якого розстріляли окупанти за фразу “Слава Україні”, у Рівному створили мурал

Фото: Фейсбук/ facebook.com/search/top

У місті Рівне на території обласного управління патрульної поліції з'явився мурал на честь українського військового, Героя України Олександра Мацієвського, якого російські загарбники вбили за фразу "Слава Україні!".

Про це повідомив у Фейсбуці начальник управління Сергій Мерчук, а також перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

Розповідають, що на прохання поліцейських мурал намалював художник Костянтин Качановський. На стіні одного з приміщень на території управління він зобразив Олександра Мацієвського з цитатою Степана Бандери: "І прийде час, коли один скаже: "Слава Україні!".

А мільйони відповідатимуть "Героям Слава! "

Автор розповів, що патрульні звернулися до нього з проханням створити мурал із зображенням героя, який би кожного дня нагадував поліцейським про його подвиг.

"У Рівному з'явився мурал із зображенням Героя України Олександра Мацієвського. Його стратили російські терористи за фразу "Слава Україні". Олександр показав, що одна людина може мати більше хоробрості, ніж уся російська армія", – своєю чергою зазначила представниця міністерства.

Як писала Рубрика, за інформацією 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександра Мацієвського агресори розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло повернули додому в лютому 2023 року.

СБУ шукає винних у злочині в межах розслідування, яке триває за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: