fbpx
Сьогодні
Відео 20:30 12 Бер 2023

Президент присвоїв загиблому захиснику Мацієвському звання Героя України

Президент Володимир Зеленський присвоїв загиблому військовому ЗСУ, якого росіяни розстріляли за слова Слава Україні, Олександру Мацієвському звання Героя України.

Про це пише Рубрика з посиланням на сторінку Зеленського у facebook.

"За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його "Слава Україні!", – сказав президент.

Довідка

Раніше у мережі поширили відео вбивства українського військовополоненого. На відеозаписі помітно, як чоловік у формі української армії говорить "Слава Україні!", після чого його одразу розстрілюють.

На цьому відео, де російські окупанти розстрілюють українського військовослужбовця, жителька Ніжина Параска Демчук впізнала свого сина Олександра Мацієвського.

Сьогодні,  12 березня, Служба безпеки України остаточно ідентифікувала й офіційно підтвердила особу захисника Збройних сил, якого російські загарбники розстріляли за слова "Слава Україні".

Слідчі змогли ідентифікувати загиблого після низки слідчих дій, зокрема спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото та відеоматеріалів. Також СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтвердили, що військовий на відео — саме Олександр Мацієвський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: