fbpx
Сьогодні
12:03 06 Кві 2023

Екорішення: Польща проінвестує $116 млрд на підготовку мережі до "зеленої" енергії

Генеральний директор польського оператора електромережі PSE Томаш Сікорський заявив, що Польщі потрібно інвестувати приблизно 500 мільярдів злотих ($116,11 мільярдів) у передавальні та розподільчі мережі. Очікується, що до 2040 року країна матиме 88 ГВт "зелених" потужностей.

Як пише Рубрика, про це повідомляє Reuters.

У чому проблема?

Наразі 70% енергії в країні виробляють з вугілля. Однак після повномасштабного вторгнення росії в Україну Польща працює над новою енергетичною стратегією, щоб зменшити залежність від викопного палива.

Яке рішення?

Зазначається, що Польщі знадобиться серйозна модернізація її електромереж, щоб справлятися з передачею енергії з відновлюваних і ядерних джерел.

Польщі потрібно інвестувати приблизно 500 мільярдів злотих ($116,11 мільярдів) у передавальні та розподільчі мережі.

Як це працює?

В матеріалі підкреслили, що нова енергетична стратегія Польщі передбачає, що 74% енергії надходить із джерел без викидів, зокрема з відновлюваних та атомної енергетики. Очікується, що до 2030 року Польща матиме 50 ГВт "зелених" потужностей, а до 2040 року – 88 ГВт.

"Переглянуті прогнози дозволять нам зміцнити енергетичний суверенітет Польщі та конкурентоспроможність національної економіки, а також забезпечити енергетичну безпеку для громадян", – сказала міністрка клімату Анна Моськва.

Довідка

Нагадаємо, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) стверджує, що глобальні інвестиції в електромережі повинні досягти $820 мільярдів на рік до 2030 року, щоб стати на шлях обмеження глобального потепління до 1,5° за Цельсієм.

Раніше, професор Краківського університету, Польща, Пьотр Клечковський заявив, що скасування в країні заборони для мешканців на спалювання бурого та неякісного кам'яного вугілля призведе до 1500 передчасних смертей взимку 2022-2023 років.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: