fbpx
Сьогодні
14:31 02 Кві 2023

В уряді Чехії не мають заперечень проти посередництва Китаю між Україною та рф

English version here

Чеський Уряд не заперечує проти того, аби за посередництва Китая припинилися повномасштабні бойові дії в Україні.

Про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова в неділю в етері Чеського телебачення.

Глава чеського Міноборони висловила свої побоювання через те, що бойові дії після повномасштабного російського вторгнення в Україну не закінчуються.

"НАТО робить усе для того, щоб ситуація навколо Росії, яка спричинила війну в Україні, не загострювалася далі", підкреслила Чернохова.

Міністерка чеського відомства наголосила, що Північноатлантичний Альянс не хоче бути втягнутим у конфлікт. Очільниця міністерства вважає логічним надання Україні зброї та гуманітарної допомоги, проте, на її думку, важливим є також не ухилятися від дипломатичних переговорів.

"Неважливо, чи буде посередником Захід, чи країни, які можуть бути близькими до Росії… Увесь світ повинен зробити все можливе, щоб якомога швидше покласти край цим жахіттям. Якщо є хтось, хто може це зробити, я його підтримаю. Мені буде байдуже, якщо це буде Китай", – додала вона.

Нагадаємо, що на роль Китаю в Європейському Союзі звернули увагу зокрема після візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Москви 20-22 березня.

Як писала Рубрика, цього тижня прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, який був у Пекіні з візитом, закликав лідера КНР провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

А у Франції, як повідомляли, вважають, що з огляду на тісні зв'язки з росією Китай може бути однією з небагатьох країн, яка може "змінити правила гри" в контексті війни в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: