fbpx
Сьогодні
09:00 29 Бер 2023

Ми готові бачити його тут: Президент України запросив китайського лідера в Україну

Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський заявив, що запрошує до України главу Китайської народної республіки Сі Цзіньпіна.

Про це пише Associated Press.

"У своєму інтерв'ю AP Зеленський передав запрошення в Україну одному помітному і стратегічно важливому лідеру, який ще не приїжджав в Україну (за час війни, як це робили багато світових лідерів – ред.) – голові КНР Сі Цзіньпіну", зазначили у виданні.

"Ми готові бачити його тут. Я хочу поговорити з ним", наголосив український лідер.

Президент України зауважив, що спілкувався з Сі до початку повномасштабної війни. Але протягом понад року повномасштабного вторгнення росії контактів із лідером Китаю більше не було.

Минулого тижня Сі Цзіньпінь приїжджав до Москви, але його візит закінчився без оголошення про надання рф військової допомоги. Через кілька днів володимир путін повідомив, що в Білорусі буде розміщено російську ядерну зброю.

Зеленський припускає, що цей крок путіна був спрямований на те, щоб відвернути увагу від відсутності гарантій від Китаю.

"Що це означає? Значить, візит не пішов на користь росії", зазначив він.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Сі Цзіньпін після візиту до росії планує провести з Зеленським перші онлайн-переговори з початку повномасштабної війни.

На таких переговорах наполягає, зокрема, Європейський Союз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: