fbpx
Сьогодні
11:59 26 Бер 2023

Глава МЗС Угорщини: припинення вогню в Україні не значить збереження росією окупованих територій

Заклик угорської столиці Будапешта зупинити вогонь в Україні та розпочати мирні перемовини не означає, що російській федерації залишаться усі українські землі, які вона зараз контролює.

Про це очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив в інтерв'ю агентству AP, пише ЄП.

Глава угорського відомства зазначив, що позиція Угорщини щодо необхідності припинення вогню не означає згоду з тим, що рф збереже окуповані нею теориторії.

"Знаєте, зупинити війну та сісти за стіл переговорів не означає, що ви приймаєте статус-кво", – сказав Сійярто.

"Коли війна припиниться і розпочнуться мирні переговори, зовсім не обов'язково, що межі будуть там, де проходить лінія фронту. Ми знаємо це і з нашої власної історії… Припинення вогню має настати зараз", – пояснив очільник угорського міністерства.

Нагадаємо, Угорщина заявляє, що постачання зброї Україні та санкції не стали тими заходами, які допомогли призвести до миру в Україні.

Угорські офіційні особи також неодноразово заявляли, що для вирішення війни в Україні необхідні переговори між Байденом і путіном.

Зокрема, у своєму виступі перед Генеральною асамблеєю ООН 23 лютого Сійярто закликав до переговорів між США та росією для припинення війни в Україні.

У Міністерстві закордонних справ України закликали главу МЗС Угорщини перестати підігрувати росії і не мріяти про переговори щодо закінчення війни без України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: