fbpx
Сьогодні
16:13 10 Бер 2023

На передовій перебувають понад п’ять тисяч українських жінок, - Маляр

English version here

В Україні зараз немає слабкої статі. Наразі більше ніж п'ять тисяч наших жінок знаходяться  на передовій.

Про ситуацію на фронті й протидію російській збройній агресії розповіла заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Сьогодні ми можемо точно сказати, що в Україні немає слабкої статі. Ми мали дві хвилі, коли жінки масово виявляли бажання і йшли служити у ЗС України — це 2014 і 2022 рік. На цей час тільки на передньому краї (перебувають. — Ред.) більше ніж п'ять тисяч наших жінок. На жаль, і серед них є загиблі та поранені, — відзначила Ганна Маляр. — У нас уже немає законодавчих обмежень щодо військово-облікових спеціальностей для жінок, тож вони служать і артилеристами, і танкістами. Тобто сьогодні жінкам доступна будь-яка спеціальність, яку вони бажають опанувати. Також потрібно пам'ятати, що у складі Медичних сил ЗСУ проходять службу багато жінок. Вони також несуть службу у надскладних умовах, виконують титанічну роботу. Їхня робота — це також підстава для гордості, як і робота наших воїнів на полі бою", — підкреслила заступник Міністра оборони України.

Крім того, Ганна Маляр повідомила, що наразі спільно з волонтерами розроблені й проходять випробування зразки польової форми одягу для жінок.

"Проте існує певна дискусія — підкреслювати жіночність у формі чи приховувати її. Процес триває", — відмітила Ганна Маляр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: