fbpx
Сьогодні
21:50 08 Бер 2023

У Харкові провели акцію-виставку, присвячену загиблим жінкам

У центрі Харкова, в сквері на площі Свободи, 8-го березня пройшла акція-виставка, присвячена жінкам, які загинули чи постраждали внаслідок збройної агресії рф.

Про це повідомляє Укрінформ.

Організатори розвісили роботи українських дизайнерок із циклу «Усі ми героїні».

Мистецька акція вшановує пам'ять загиблих, а також привертає увагу до постраждалих.

Організатори наголосили, що гендерно зумовлене насильство стало зброєю росії: багато жінок були зґвалтовані на окупованих територіях, у пунктах пропуску та, так званих, фільтраційних таборах.

У громадській організації «Харківське Жіноче Об'єднання «Сфера» також зазначили, що війна підсилює проблеми, які існують в мирний час: домашнє чи сексуальне насильство.

«З метою безпеки цього року акція замінила традиційний Марш жіночої солідарності, який проходив у Харкові 5 років поспіль. Ми наголошуємо на необхідності створення сучасного меморіалу пам'яті жінок і вшанування їхніх імен у форматі топонімів, меморіальних дошок», – сказала віцепрезидентка ГО «Сфера» Анна Шаригіна.

За її словами, в Харкові немає місць визнання жінок, які б не були спаплюжені росією чи радянською владою. Загалом, з усіх 182-ох меморіальних дошок у Харкові лише 4% присвячені жінкам, а з більш як сотні різних пам'ятників — 5% присвячені жінкам і 40% чоловікам, при цьому частина з них — росіяни.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: