fbpx
Сьогодні
12:06 10 Бер 2023

Нагорода для усіх жінок України: Олена Зеленська присвятила відзнаку "Смолоскип Свободи" від Forbes 30/50 українкам

English version here

У рамках своєї поїздки до Абу-Дабі (ОАЕ), перша леді України взяла участь у міжнародному форумі Forbes 30/50. Він зібрав відомих представниць політики, бізнесу й неурядових організацій для обміну інформацією та встановлення зв'язків заради спільної роботи та розвитку лідерства.

Захід щорічно відбувається з нагоди 8 березня, Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародного миру. Олена Зеленська висловилась: «Дуже важливо, щоб не лише в цей день, а завжди ми всі пам'ятали, що рівність – це нормально, це не привілей. Для мене говорити зараз про рівність – це говорити про нормальність. Справа лише за тим, щоб це стало нормальним для всіх у світі». 

На спеціальному гала-вечорі після форуму перша леді отримала нагороду «Смолоскип свободи» (Torch of Freedom). Її вручила Гілларі Родем Клінтон. Олена Зеленська присвятила відзнаку всім українським жінкам:

 «Жіночий подвиг у цьому протистоянні особливий, бо він багатогранний: жінки роблять свій внесок усюди – від служби в армії до проведення евакуації, від тилу до фронту. І єдине, чого бажаю, – щоб із нашою перемогою ті, хто далеко, змогли якнайшвидше повернутися, ті, хто ризикує – вціліли, щоб поранені й травмовані відновилися й віднайшли сили, щоб розділені сім'ї знову змогли обійнятися і більше не розлучатися. Це ви – факел нашої свободи. Ви – Україна. Дякую за все», – зазначила перша леді, звертаючись до українок у соцмережах.

Олена Зеленська отримала нагороду від Гілларі Клінтон

Також були відзначені: Малала Юсафзай, лауреатка Нобелівської премії миру (нагорода Changemaker), Біллі Джин Кінг, ікона спорту та борець за рівність (нагорода Know Your Value), Глорія Стайнем, журналістка та активістка (нагорода Lifetime Achievement).

Олена Зеленська отримала нагороду від Гілларі Клінтон

Довідка. Форум Forbes 30/50 – найбільший глобальний захід для жінок, який об'єднав представниць спільноти успішних молодих підприємців і лідерів (список Forbes 30 Under 30) та легендарних представниць різних сфер із неоціненним досвідом (список Forbes 50 Over 50). Форум відбувається 7–10 березня в Абу-Дабі з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: