fbpx
Сьогодні
13:36 28 Лют 2023

Рішення для відбудови: на відновлення україньских шкіл Німеччина виділяє €5 млн 

5 мільйонів євро виділяє німецький уряд  на ремонт та відновлення українських шкіл, пошкоджених внаслідок російського вторгнення.

Про це повідомили на сайті Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні, пише Рубрика.

У чому проблема?

За останніми даними Міністерства освіти і науки України, в результаті бойових дій було пошкоджено або повністю зруйновано понад 3 000 навчальних закладів.

Загалом, за даними Управління ООН із координації гуманітарних справ, війна спричинила вкрай негативний вплив на освітній процес в Україні, адже в 2022 році майже 5 мільйонів дітей потребували освітньої підтримки.

Яке рішення?

Німеччина допоможе українському уряду відремонтувати 12 шкіл у п'яти областях (Запорізькій, Миколаївській, Рівненській, Сумській та Чернігівській), завдяки чому понад 3 000 учнів зможуть повернутися до навчання.

"Команди ПРООН вже взялися оглядати кожну будівлю й оцінювати конкретні потреби щодо відновлення. Прискорена процедура закупівель дозволить визначити групу компаній для проведення ремонтних робіт, які будуть виконані у повній відповідності до національного законодавства та стандартів Єврокоду 8, із дотриманням принципів Build Back Better ("відбудувати краще, ніж було")", – зазначив постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

Як це працює?

Проєкт, який координує ПРООН, сприятиме розбудові стійкості та зеленому відновленню через ремонт і модернізацію пошкоджених освітніх закладів на територіях, що постраждали від війни, у рамках програми ПРООН із підвищення стійкості та відновлення. Перші об'єкти, де буде профінансовано проведення ремонтів, було обрано зі списку з 74 шкіл, розташованих у 12 містах, що потребують термінових ремонтних робіт. Список був складений Міністерством освіти України.

Довідка

Естонія впродовж трьох років спрямує 30 мільйонів євро на відбудову Житомирської області.

Крім того, "Епіцентр" побудує в Бучі на Київщині новий торговий центр: уп'ятеро більший за той, що знищили російські окупанти.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: