fbpx
Сьогодні
11:45 25 Лют 2023

Рішення для відбудови: на Київщині у Ворзелі з’явиться "Французький квартал"

Фото: Анатолій Федорук

У Київській області французькі архітектори працюють над створенням концепції культурно-освітнього простору в містечку Ворзель.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорак після зустрічі з президентом Архітектурної асоціації АМО Мартіном Дюплант'є.

У чому проблема?

Під час окупації північної частини Київської області місто Ворзель зазнало суттєвих руйнувань.

Уламки від систем залпового вогню "ГРАД" пошкодили будівлі місцевого дитячого будинку, в якому перебувало близько 50 дітей.

Іншим артилерійським обстрілом було зруйновано Ворзельський ЗДО №12 "Ластівка", який відвідувало понад 160 дітей. Будівлі дитсадка не підлягають відновленню та нещодавно були знесені.

На території Київської обласної психоневрологічної лікарні №2 під час окупації російські військові облаштували штаб, після чого понівечили та розграбували її майно.

Попри те що частина оздоровчих закладів у селищі наразі діє та вітає відвідувачів, велика кількість будівель тут — покинуті. Вражаюче красиві та затишні величезні площі санаторіїв лишаються занедбаними та потребують людської уваги.

Яке рішення?

Французькі партнери допоможуть відреставрувати у місті Уваровський дім та збудувати новий корпус школи №10 й дошкільного навчального закладу, що був зруйнований росіянами.

Окрім того, французькі архітектори виявили бажання взяти участь у відбудові міста та працюють над концепцією культурно-освітнього простору.

"З одного боку важливо зберегти та відреставрувати сам Уваровський дім. З іншого – збудувати новий корпус школи №10 та дошкільного навчального закладу, що був зруйнований рашистами.

А для зміцнення українсько-французької дружби хотіли б збудувати сучасний культурний простір. Його проєкт презентував у Бучі пан Дюплант'є", наголосив Федорак.

Ворзель, французький архітектор

Фото: Анатолій Федорук

Як це працює?

Новий простір матиме назву "Французький квартал". Фінансування на цей проєкт шукатиме як українська, так і французька сторони.

Ворзель Французький квартал

Фото: Анатолій Федорук

"Нова будівля поєднує в собі сучасні рішення для таких просторів з традиційними для Ворзеля дерев'яними елементами", зазначають у повідомленні.

Ворзель Французький квартал

Фото: Анатолій Федорук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: