fbpx
Сьогодні
11:10 19 Лют 2023

Нова тактика рф: у британській розвідці розповіли, чому росія запускає повітряні кулі над Україною

Фото: З відкритих джерел

Ймовірно, для того, щоб виснажити українську протиповітряну оборону росія застосувала нову тактику – запускати об'єкти, які протягом останнього тижня були помічені в повітряному просторі України, а також Молдови.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 19 лютого.

Британські аналітики нагадують, що 12 лютого Повітряні сили Збройних Сил України повідомили про повітряні кулі на сході Дніпропетровської області. А через три дні – збили щонайменше шість повітряних куль з підвішеними під ними радіолокаційними відбивачами над Києвом.

"Цілком імовірно, що повітряні кулі були російськими. Вони, ймовірно, представляють нову тактику Росії, спрямовану на отримання інформації про українські системи протиповітряної оборони та примушення українців витрачати цінні запаси ракет класу "земля-повітря" та боєприпасів до них", – стверджують у британській розвідці.

В огляді також згадують, що 14 лютого виявлення об'єкта у формі повітряної кулі призвело до закриття повітряного простору Молдови на кілька годин.

Пізніше стало відомо, що причиною тимчасового закриття повітряного простору Молдови став невідомий літальний апарат, схожий на метеозонд.

"Існує реальна ймовірність, що це був російський аеростат, який дрейфував з повітряного простору України", – вважають аналітики британського Міноборони.

Нагадаємо, 14 лютого і в повітряному просторі Румунії виявили невстановлений об'єкт, схожий на метеозонд. На його пошуки відправили два винищувачі, однак екіпажі літаків не підтвердили наявність повітряної цілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: