fbpx
Сьогодні
15:28 14 Лют 2023

Повітряний простір над Молдовою знову відкритий, деталі будуть пізніше

English version here

Фото: Ілюстративне

Молдова знову відкрила свій авіапростір після кількагодинного закриття, проте офіційно причини припинення польотів літаків досі не розголошують.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зазначають, що заяву, у якій підтвердили тимчасове закриття авіапростору, оприлюднило Управління цивільної авіації Молдови (AAC). Підставою рішення назвали "забезпечення безпеки та охорони цивільної авіації".

"Після засідання міжвідомчої комісії з управління повітряним простором було випущено NOTAM про тимчасове закриття повітряного простору Республіки Молдова о 11.24 14 лютого з метою забезпечення безпеки та охорони цивільної авіації. О 14.47 повітряний простір знову відкрито", наголосили у повідомленні.

Більш детальну інформацію відомство пообіцяло повідомити найближчим часом.

Нагадаємо, що раніше у вівторок, 14 лютого, молдовські ЗМІ повідомили про закриття авіапростору країни з міркувань безпеки.

Офіційно причина такого рішення невідома.

Довідка

Нагадаємо, на саміті ЄС у Брюсселі президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка перехопила плани Кремля щодо взяття під контроль Молдови.

Після чого український лідер негайно передав усю інформацію своїй колезі, президентці Маї Санду.

13 лютого Санду вийшла зі спеціальним брифінгом, на якому розкрила надані Україною деталі.

Кремль нібито готував силові дії із залученням диверсантів з військовим вишколом з-поза меж країни – з росії, Білорусі, а також Сербії й Чорногорії.

14 лютого, у міністерстві закордонних справ російської федерації назвали "бездоказовою дезінформацією" заяви України й Молдови про те, що москва готувала сили для дестабілізації та спроби державного перевороту у Молдові.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: