fbpx
Сьогодні
09:21 19 Лют 2023

Кампанія із набирання "добровольців"-резервістів у рф зазнала поразки: в ISW вказали на причину

Фото: Getty Images

Через російську бюрократію неможливо отримати документи, які підтверджують участь у бойових діях, тому росія не виплачує фінансову винагороду деяким "добровольчим" підрозділам.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт американському Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що це у майбутньому може ускладнити спроможність Москви формувати такі сили.

Експерти наголошують, що особливо стосується тема не отримання обіцяної фінансової винагороди підрозділів бойового резерву російської армії (БАРС).

Аналітики ISW нагадали, що Міністерство оборони росії мало намір створити БАРС як активний резерв. Туди набирали "добровольців"-резервістів для трирічної служби за контрактом, починаючи від осені 2021 року.

Їм обіцяли невелику фінансову компенсацію у розмірі від 4000 до 9000 рублів (приблизно від 54 до 122 доларів США) на місяць та інші переваги. Але така ініціатива провалилася майже одразу.

Окрім того, через бюрократію так звані російські добровольці, які приєдналися до військових дій навесні-влітку 2022 року, не можуть отримати документи, необхідних для отримання обіцяних платежів. На думку воєнних кореспондентів, російська влада має оперативно розв'язувати цю проблему. Оскільки серед військових може статися сплеск невдоволення.

"Незацікавленість Кремля в оплаті праці добровольчих формувань може знищити будь-які стимули серед росіян підписувати контракти з російським МО під час або після війни через зростаючу недовіру до того, що обіцяні фінансові стимули матеріалізуються", – додали ISW.

Фахівці вказують, що неспроможність Кремля створити та належним чином підтримувати формування БАРС також свідчить про те, що росія навряд чи створить ефективні добровольчі резерви — у воєнний чи мирний час.

Раніше ISW повідомляв, що Міноборони росії, ймовірно, не досягло цільових показників набору добровольців влітку 2022 року. Це сталося через повсюдну недовіру до російських військових щодо виконання своїх обіцянок на тлі кровопролитної війни, і що російські військові, ймовірно, ще більше підірвуть свої сили.

До того ж широко розповсюджена недовіра до російського МО може дедалі більше підривати готовність росіян йти на службу за контрактом. Відповідно буде посилюватися залежність російської армії від примусової мобілізації та вербування.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомив, що у тимчасово окупованому Криму родичі мобілізованих масово звертаються до Міноборони РФ через порушення прав військовослужбовців.

Також в окупантів передчасно виходять з ладу модернізовані зенітні ракетні системи С-300. Міноборони країни-агресорки на звернення громадян поки що жодним чином реагує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: