fbpx
Сьогодні
10:50 18 Лют 2023

Російському уряду дедалі важче дається ізоляція населення рф від війни в Україні, - британська розвідка

Російському кремлю стає дедалі складніше ізолювати населення рф від воєнних дій в Україні.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 18 лютого.

"Кремлю стає дедалі важче ізолювати населення від війни в Україні. Опитування, проведене в грудні 2022 року, показало, що 52% росіян мають друзів або родичів, які служили в так званій "Спеціальній військовій операції", повідомили британські розвідники.

Зазначають в огляді, що Андрей Турчак, лідер російської парламентської групи заявив 16 лютого 2023 року, що група представила доповідь президенту росії путіну.

Нагадаємо, що ця група займається саме так званою "Спеціальною військовою операцією" в Україні.

У доповіді, ймовірно, висвітлені такі питання, як соціальна підтримка мобілізованих та їхніх сімей.

"Це питання, ймовірно, стане більш актуальним, якщо відбудеться будь-яка подальша мобілізація (відкрита чи прихована). Путін цілком може торкнутися цих питань у своєму зверненні до народу 21 лютого 2023 року", наголошують у британській розвідці.

Як повідомляли раніше, британська розвідка припускає, що з початку повномасштабної війни росії проти України російська армія та група "Вагнера" могли втратити до 200 тисяч осіб, з яких до 60 тисяч убитими.

"Сили Міноборони РФ і ПВК, швидше за все, втратили 175-200 тисяч осіб з початку вторгнення в Україну, що ймовірно включає близько 40-60 тисяч вбитими", – зазначають у ньому.

Як писала Рубрика, за підрахунками ВВС, кількість підтверджених загиблих росіян на війні в Україні різко зросла з початку лютого.

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 142 300 вояк, лише за минулу добу понад 1000 загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: