fbpx
Сьогодні
09:47 16 Лют 2023

У розвідці Британії проаналізували загрозу з боку російської військової авіації для України

Фото: Getty Images

Останнім часом не змінилася кількість російських бойових літаків, які задіяні у війні проти України. Проте зросла кількість бойових вильотів за останній тиждень після кількох тижнів нижчої активності.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 16 лютого.

У зведенні британські розвідники зазначили, що активність у повітрі нині приблизно відповідає середньодобовій нормі, що спостерігається з літа 2022 року.

У британській розвідці вважають, що в цілому російська авіація, як і раніше, значно відстає і стримується через високу загрозу з боку української протиповітряної оборони, що зберігається.

Така ситуація ще склалася і через розосереджене базування, оскільки існує загроза ударів по російських аеродромах.

"Російські бойові літаки діють майже виключно над територією, що утримується Росією, що не дозволяє їм ефективно виконувати свою ключову ударну роль", наголосили в повідомленні.

При цьому по всій росії Повітряно-космічні сили рф, ймовірно, зберегли практично недоторканим парк з приблизно 1500 бойових літаків з екіпажем, попри втрату понад 130 одиниць з початку вторгнення.

"Однак малоймовірно, що ПКС нині готуються до різкого розширення повітряної кампанії, оскільки за нинішніх умов бою вони, ймовірно, зазнали б неприйнятних втрат літаків", – вважають Міноборони Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: