fbpx
Сьогодні
16:23 04 Гру 2022

Гуменюк розповіла, коли росія може розпочати новий ракетний масований обстріл

В Україні очікують, коли російська федерація підготує та розпочне нову масовану ракетну атаку по інфраструктурі країни. Утім, конкретної дати спрогнозувати не можна, ці удари можуть статися коли завгодно.

Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі "24 каналу".

"Цілком імовірно, що вони готують (свій арсенал – ред.) і цілком імовірно, що вичікують. Тому що ми розуміємо, що посилення особливостей зимових погодних умов може бути додатковим фактором, коли вони захочуть застосувати таку атаку", наголосила Гуменюк.

Своєю чергою начальниця координаційного пресцентру наголосила, що ракетна атака готується і можлива будь-якого дня. А значить, прив'язуватися до конкретних днів не варто.

"Не обов'язково прив'язувати до понеділка, вівторка, середи чи чекати до четверга. Треба розуміти, що це можливо будь-якої миті, особливо коли такий ресурс напоготові в морі.

Авіація також проявляє певну активність за якою ми стежимо і повідомляємо. Тож це (ракетний удар – ред.) цілком імовірно будь-якої миті. Для них ані день, ні ніч не мають значення, їх задача – терор", – акцентувала Гуменюк.

Нагадаємо, що російські війська зібрали у Чорному та Середземному морях на військових кораблях 100 крилатих ракет.

Зокрема, наразі в Чорному морі, звідки ворог часто запускав ракети, на бойовому чергуванні знаходиться 21 ворожий корабель, з них чотири носії крилатих ракет "Калібр". Їх загальний залп становить 24 ракети.

Тим часом в ОП вважають, що росія могла дещо змінити свою тактику щодо завдання масованих ракетних ударів по Україні. Тож ворог може атакувати енергоінфраструктуру українців, коли вдарять морози до -10 градусів.

Додамо, президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні запевнив, що ЗСУ посилюють оборону на всіх напрямках фронту та сприяють тому, аби російські "Калібри" опинилися на дні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: