fbpx
Сьогодні
13:12 04 Гру 2022

Суд Гааги не передбачає смертної кари: Секретар РНБО заспокоїв рф щодо гарантії безпеки

Фото: Радіо Свобода

Гарантією безпеки для росії можна вважати вже те, що європейська судова система є досить гуманною і  вирок в Гаазі не передбачає смертної кари.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова.

Очільник РНБО відреагував на інформацію про те, що росія бентежиться щодо гарантій безпеки для країни-агресорки.

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з рф і рукостискання?

Українська кров на руках путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився.

Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", підкреслив Данілов.

Секретар РНБО також наголосив, що нині треба гарантувати безпеку світу від росії, а не навпаки.

"Досвід Будапешту вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. росія – краща гарантія миру для Європи та світу", підсумував Данілов.

Довідка

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу росії в гарантіях безпеки. При умові, якщо її президент володимир путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

"Це означає, що одним з важливих питань, які ми повинні вирішити – як завжди говорив президент путін – є страх, що НАТО наближається до його дверей, і розгортання озброєнь, які можуть загрожувати росії", – сказав Макрон.

"Ця тема буде частиною теми миру, тому ми повинні підготувати, що ми готові зробити, як ми захищаємо наших союзників і держави-члени, і як дати гарантії росії в той день, коли вона повернеться за стіл переговорів", – зазначив французький президент.

Голова парламентської фракції "Слуги народу", колишній голова переговорної групи з рф Давид Арахамія на це заявив, що Україна готова забезпечити росії гарантії безпеки.

Для цього країні-агресору достатньо покинути територію України, виплатити репарації, покарати всіх воєнних злочинців та добровільно здати ядерну зброю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: