fbpx
Сьогодні
11:57 16 Лис 2022

Влучання ракети у Польщі: українські Повітряні сили максимально сприятимуть розслідуванню

English version here

Повітряні сили України запевнили, що готові надати всі матеріали і своїх спеціалістів, аби встановити істину в інциденті з падінням ракети у Польщі, яка забрала життя двох мирних мешканців села Пшеводув 

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу 24.

"Йде відповідне розслідування. Повітряні сили будуть сприяти максимально, будуть і фахівці залучені, якщо треба, і надамо певні матеріали.

Тому що дійсно резонансна ситуація, і це вже не вперше.

Був інцидент у Молдові кілька тижнів тому. Російські ракети, які атакували Україну, летіли через повітряний простір суверенної республіки Модова, були збиті нашою ППО, перелетівши український кордон із Молдовою і впали на молдовській території.

Плюс там же працюють безпілотники російські безцеремонно під румунським кордоном.

А це уже країна НАТО, тут уже зовсім інші виклики й пріоритети", наголосив речник Повітряних сил.

Ігнат зазначив, що на місці падіння уламків працюють відповідні комісії та групи, які ідентифікуватимуть і визначатимуть тип ракети (чи ракет).

Речник ПС ЗСУ сподівається, що вищевказаному інциденту буде швидко надано правову оцінку.

Він наголосив, що Україна лише захищається від ракетних ударів ворога. 15 листопада лише у тому регіоні повітряним командуванням Захід було знищено було 15 крилатих ракет (10 – на Львівщині).

Як писала Рубрика, 15 листопада російсько-окупаційні війська випустили по Україні близько сотні ракет. Це більше, ніж було випущено загарбниками під час масованого ракетного удару 10 жовтня, тоді вони спрямували на Україну 84 ракети.

Довідка

Нагадаємо, що 15 листопада росія масовано атакувала країну ракетами.

Окрім Києва, ракетні удари завдано по Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, а також Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській і Харківській областях.

Також, ракети впали неподалік від кордону з Польщею.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Видання АР повідомило, що американська розвідка підтверджує. За їхніми даними, російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Проте в Пентагоні офіційно цю версію не підтвердили.

Президент Польщі Анджей Дуда у зверненні в ніч проти середи заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету. Однак додав, що ракета впала на польську територію, та підтвердив, що вона російського виробництва.

У міноборони росії заявило, що жодних ударів по цілях поблизу українсько-польського кордону не наносилося, і назвало "провокацією" повідомлення про падіння російських ракет у районі польського Пшеводува.

Президент США Джо Байден назвав "малоймовірним" те, що ракета, яка призвела до вибухів та загибелі людей у Польщі, була випущена з росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: