fbpx
Сьогодні
21:50 15 Лис 2022

Міноборони США вивчає повідомлення про можливе падіння російських ракет у Польщі

Міністерство оборони США поки не має офіційних підтверджень, що російська ракета або кілька ракет, запущених по Україні, могли впасти на території Республіки Польща.

У Пентагоні вивчають цю інформацію, заявив під час брифінгу в вівторок речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер, передає "Укрінформ".

"Ми знаємо про повідомлення у ЗМІ щодо цього. Ми не маємо наразі інформації, щоби підтвердити ці повідомлення, однак, знову ж, ми ставимося до них дуже серйозно і вивчаємо їх", – зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що Міноборони США повідомлятиме про розвиток подій.

Водночас, генерал не став коментувати жодних інших деталей, у тому числі, як США зараз підтримують контакт із польською стороною, а також щодо причин вибуху у польському селі.

"Ми вивчаємо ці повідомлення (ЗМІ – ред.). Я не хочу спекулювати або вдаватися до гіпотез", – зазначив представник Пентагону.

Водночас він підкреслив, що Сполучені Штати не відмовляються від зобов'язань за статтею 5 Північноатлантичного договору.

"Що стосується наших зобов'язань у сфері безпеки та Статті 5, ми залишаємося чіткими, що оборонятимемо кожен дюйм території НАТО", – підкреслив представник оборонного відомства США.

Довідка

У польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства внаслідок вибуху загинуло двоє людей біля зерносушарки. Водночас деякі польські ЗМІ повідомили про падіння російських ракет на території Республіки Польща.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: