fbpx
Сьогодні
08:34 16 Лис 2022

Вибухи в Польщі: Байден вважає, що запуск російської ракети є"малоймовірним"

English version here

Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав "малоймовірним" те, що ракета, від вибуху якої загинули двоє людей у польському селищі, була випущена з росії

Про це свідчить заява Байдена, цитує The Guardian.

Після екстреної зустрічі з лідерами НАТО та G7 на Балі очільник Білого дому поспілкувався з журналістами.

Байден заявив, що група буде підтримувати Польщу в розслідуванні інциденту.

Також президент США наголосив, що спочатку хоче з'ясувати, "що сталося". А вже після цього визначитися з "наступним кроком".

У Байдена запитали, чи була ракета випущена з росії. На що лідер Сполучених Штатів відповів: "Є попередня інформація, яка заперечує це".

"Я не хочу говорити про це, поки ми не проведемо повне розслідування.

Але по лініях траєкторії малоймовірно, що вона була випущена з росії, але ми побачимо", додав він.

Окрім того, він назвав "абсолютно безсовісними" ракетні обстріли України з боку росії.

Довідка

Нагадаємо, що 15 листопада, росія завдала масованого ракетного удару по території України, ракети впали неподалік від кордону з Польщею.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Видання АР повідомило, що американська розвідка підтверджує. За їхніми даними, російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Проте в Пентагоні офіційно цю версію не підтвердили.

Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що на територію країни в другій половині дня у вівторок впала ракета російського виробництва.

Байден під час телефонної розмови з польським візаві Анджеєм Дудою запропонував тому підтримку в розслідуванні вибухів біля кордону з Україною.

Президент Польщі Анджей Дуда у зверненні в ніч проти середи заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету. Однак додав, що ракета впала на польську територію, та підтвердив, що вона російського виробництва.

У міноборони росії заявило, що жодних ударів по цілях поблизу українсько-польського кордону не наносилося, і назвало "провокацією" повідомлення про падіння російських ракет у районі польського Пшеводува.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: