fbpx
Сьогодні
21:51 26 Жов 2022

Блінкен заявив, що путін особисто попереджений про наслідки у разі використання ядерної зброї

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент росії путін особисто попереджений про наслідки для росії в разі застосування ядерної зброї у війні, розв'язаної проти України.

Про це очільник Держдепартаменту сказав у інтерв'ю агентству Bloomberg.

"Ми дуже чітко й прямо повідомили про це росіян, включно з президентом путіним", – наголосив Блінкен.

Він також підкреслив, що заяви рф про начебто підготовку українською стороною так званої брудної бомби є "черговою вигадкою" кремля. Держсекретар нагадав, що й раніше були подібні заяви з боку рф, яка звинувачувала інших у тому, що готується зробити сама.

У цьому зв'язку глава Держдепартаменту США назвав дії рф "безвідповідальними".

Глава американської дипломатії пообіцяв подальшу підтримку українського народу з боку США, назвавши її важливою і необхідною для Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Блінкен також визнав, що енергетичний перехід, який зараз відбувається в Європі, є складним і "небезболісним". Однак, за його словами, США готові підтримати європейські уряди за допомогою кількох ініціатив, включно зі збільшенням видобутку нафти й газу, а також інших зусиль щодо контролю цін на енергоносії, у тому числі вивільненням додаткових обсягів нафти зі стратегічного запасу США.

Як повідомлялося, у вівторок Міністерство оборони США заявило, що не має інформації, яка прямо вказувала би на готовність кремлівського лідера застосувати ядерну зброю або так звану "брудну бомбу" на території України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: